Spårtjärnens Kennel

" De hänna ä´ vi "

DSCN1533Tommy, Gun-Marie, "Molly" och Kim

Familjen Olofsson

Familjen Olofsson består av Tommy, Gun-Marie och Kim. Vi bor i en by som heter Rödtjärn som ligger ca: 2,5 mil sydväst om Umeå och 1,5 mil från Vännäs. Där har vi nära till skog, åkrar och vilda djur omkring stugknuten.

Vi har förutom vår hundar Molly och Erik, så har vi katter som är ute nästan dygnet runt och jagar möss samt fåglar. Våra djur får röra sig fritt på vår gård och detta är vi mycket glada över.

Gun-Marie och Tommy är båda uppvuxna med djur på ett eller annat sätt. Tommy med hundar och katter m.m. och Gun-Marie är uppvuxen på en stor bondgård med de djur som det innebär samt häst och hund.

Gun-Maries första egna hund var en Svensk Lapphund som hette Kingen, som hon fick på sin 12-årsdag och Tommys första hund i sin familj var också en Svensk Lapphund som hette Rex.

När Tommy och Gun-Marie träffades så ägde hon sin allra första Clumber Spaniel som hette Supertramps Call-me-Curt född 1986. Denna hund var en hund med varmt hjärta och en stor personlighet trots allt han hade varit med om innan han kom till henne vid cirka 1 års ålder. Han var en underbar individ som gav oss många stunder av skratt, humor samt hans "prat" med sina älskade igelkottpipisar . Han var både duktig inom utställning och viltspår. "Curt" blev cirka 12 år gammal innan han fick vandra till hundhimlen. 

Gun-Marie har även haft en till Clumber Spaniel, Clumbrolds Buddha Sattva född 1987. Hon blev bara 3 år gammal, för under en skogspromenad så hamnade hon i ett ormbo med huggormar och avled efter cirka 4 timmar. 

Därefter har vår familj haft den stora äran att ta hand olika omplaceringshundar som på olika orsaker har behövt ett nytt hem.

Innan vi fick möjlighet att ta hand om Molly, så hade vi hand om en underbar lapphundsblandning som blev 16-år och hette Marrfia en mycket klok liten hund på alla sätt.

Vi är en familj som gillar att hålla på att träna viltspår med våra hundar, göra eftersök efter skadeskjuten vilt ex. älg, rådjur samt utställning. Vår tanke i framtiden är att få komma ut mer på riktiga eftersök samt börja träna grundläggande apportering och jakt.

 

"Ett litet citat om Clumber"

 "Man äger aldrig sin Clumber helt, man har bara förmånen att få leva ihop med den !"      
 
 

Våra aktiviteter med hundarna