Familjen Olofsson

 

FB_IMG_1571604933373

 

 

Familjen Olofsson - består av Tommy, Gun-Marie och Kim. Vi bor i en by som heter Rödtjärn som ligger ca: 2,5 mil sydväst om Umeå och 1,5 mil från Vännäs. 

Gun-Maries första egna hund var en Svensk Lapphund som hette Kingen, som hon fick på sin 12-årsdag och Tommys första hund i sin familj var också en Svensk Lapphund som hette Rex.

När Tommy och Gun-Marie träffades så ägde hon sin allra första Clumber Spaniel som hette Supertramps Call-me-Curt född 1986. Denna hund var en hund med varmt hjärta och en stor personlighet trots allt han hade varit med om innan han kom till henne vid cirka 1 års ålder. Han var en underbar individ som gav oss många stunder av skratt, humor samt hans "prat" med sina älskade igelkottpipisar . Han var både duktig inom utställning och viltspår. "Curt" blev cirka 12 år gammal innan han fick vandra till hundhimlen. 

Gun-Marie har även haft en till Clumber Spaniel, Clumbrolds Buddha Sattva född 1987. Hon blev bara 3 år gammal, för under en skogspromenad så hamnade hon i ett ormbo med huggormar och avled efter cirka 4 timmar. 

Vi är en familj som gillar att hålla på att träna viltspår med våra hundar, göra eftersök efter skadeskjuten vilt ex. älg, rådjur samt utställning men i första hand är våra älskade hundar sällskapshundar och en kär familjemedlem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra aktiviteter med hundarna