I hundhimlen

 Lillan

Marrfia            1997 - 2012

Betyder korv på lappska. Denna lilla underbara korsning, mellan lapphund/samojed och finsk spets, var Tommy, Gun-Marie och hämtade i Lycksele. Hennes personlighet var så underbar, klok, lättlärd ... ja, de orden finns inte att beskriva denna lilla tik. Ja, vi vet att det var spets i henne men absolut inte i hennes personlighet, för hon skällde nästan aldrig och vi kunde ha henne lös på gården "Marre" var husses hund så trogen ända till det sista. Hon älskade sina "pipisar" och ligga mellan oss i sängen.

I april 2012 vid sexton års ålder så fick hon somna in och slippa all smärta hon hade i sin lilla kropp.

 

  Tack "Marre" för den tid vi fick ha dig hos oss ju,

     vi saknar Dig fortfarande oerhört ännu.

     Ditt lilla underbara hjärta slår inte mer,

     men vi minns Dig alla underbara år tillbaks och ler.

     Tack för alla åren du gav oss "Marre" vår fyrbenta

     familjemedlem   .........  tack och kram  

 

*********************************************************************************************************************************************************************************************

 DSCN1077

SE VCH ChiquiBear´s Grumme Mini  "Ragnar"           2012 - 2014

Det var dagen före doppare dagen (julen) 2012 som det blev bestämt att denna "Norrman" skulle bli familjens nya medlem. Han kom till oss i januari 2013 och alla våra hjärtan smälte Direkt på en gång, för hans underbara personlighet. Denna lilla individ var så himla klok och snäll, så vi kan inte förklara detta med ord, det finns inget negativt att säga om "Ragnar".

 Våren blev senare en hemsk tid för honom och även för familjen, efter sin ögonoperation, eftersom hans kropp blev så sjuk av de suturer (stygn) som skulle fara bort av sig själv. Hans kropp fick en oerhört allerisk reaktion till följd av detta så fick han mycket kraftig leverpåverkan m.m. 

 Men Vår egen lilla tappra Superhjälte "Ragnar" repade sig under sommaren och hösten. Han var en super talang inom viltspår, enligt de domare som träffade honom. "Ragnar" fixade att bli vår första Viltspårschampion på cirka 2 månader och alla var så imponerad på vår lilla hund.

 Under hösten 2013 så blev hans levervärden bättre och bättre, så nu tänkte vi att vår lilla "Norrman" hade fixat detta och få vara med oss några år till i alla fall.

Men tyvärr den 30 januari 2014, så fick han tarmvred och hål på tarmen och detta gjorde att hans lilla kropp inte orkade mer, så 1 dygn senare var vi tvungna att ta det hemska beslutet, han fick slippa all smärta. 

 Tommy älskade honom för hans lugn och noggrannhet i spåret. Han saknar honom oerhört!  Sen var "Ragnar" och vår son Kim de goaste vänner samt lekkompisar man sällan kan uppleva. Gun-Marie saknar honom för alla kelstunder de hade ihop och hans glada sinne när hon kom hem från arbetet. 

  I våra hjärtan du alltid ska finnas kvar,

      varför - så fort du lämnade oss får vi aldrig svar.

     Saknaden är så oerhört för oss alla,

     våra känslor efter Dig fortfarande får oss över oss svalla.

     Din lilla husse saknar dig så mycket varje dag,

     att orden saknar kraft och mening av slag.

     Vila i Frid - Ragnar - Kramiz 

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  11817238_10153033267542129_8621398508887512471_n   
 Luke 2014 - 2015
 

 

Luke - Du var en ängel som log och vände om hos vår familj 

 

Vi köpte honom av Brian Barnett i augusti 2015 för att ha som utställningshund och viltspårshund. En Clumber kille som var både snygg och en hund med stort och varmt hjärta. Ville följa sin matte överallt och låg bredvid henne (sängen) på golvet varje natt och var med lill husse Kim var du med var han än var ute på vår gård.

En hund som vi saknar oerhört ………. 

På allhelgonafton 2015 när Gunsan var ute och gjorde dagliga motionen er hundar. Så sprang Du på henne bakifrån och golvade henne till marken (som du gjorde ibland). Hon hann se dig när hon kravlade sig upp och sen var du försvunnen och den synen av Dig kommer alltid att minnas kvar henne. Sen försvann Du spårlöst och som vi letade och letade. Ett dygn vi Aldrig kommer att glömma i vår familj.

Vi var flera, även andra spårhundar, som sökte till sena natten, men inte …. Dagen efter så hittade vi dig ihjälfrusen i bäcken nedanför oss. Bäcken hade börjat frysa igen, så troligtvis fastnade du i isen och kom inte upp.

Jag minns det som igår hur hemskt detta var för oss alla och helst för vår son som älskade dig oerhört. 

 

 Vår fråga är och var ….VARFÖR, VARFÖR JUST DU ?? 

 

Luke - vår älskade fyrbenta vän för hela familjen du var,
varför fick vi bara ha dig hos oss några få månader och dar. 

 

Vi kan inte fortfarande inte förstå varför denna tragiska olycka skulle hända Dig då,
för Du hade hade på en så kort gett intryck i våra hjärtan så. 

 

Det var alldeles för Dig Luke att få Livets låga släckt i denna stund,
och helst av denna hemska tragiska händelsen som grund. 

 

För mig att skriva om Dig här på vår minnessida var och fortfarande oerhört jobbigt det är,
för Du var en var en själ som alla i familjen älskade hade så kär.

 

Många kramar och tankar vi sänder Dig vännen Luke ju,
vi vet att Du nu springer som en fri själ på Guds ängar nu.